Mats Nilsson, L

Oförmågor

Ser i dag i tidningen att Moderaterna tutar ut hur mycket pengar som de i sin vishet (?) fått fram till Umeå och Västerbotten genom att ge sig i lag med extremisterna i svensk politik, alltså V och SD.
 
Det här föranleder en del kritik. OCH självkritik.
 
Samma dag som skrytet publiceras finns en artikel om oförmågan inom Regionen att komma tillrätta med slöseriet i samband med upphandlingar. Regionråd Olofsson säger uppgivet att det här beror på ”kulturen” inom administrationen.
 
Det är inte utan att man baxnar. Det nuvarande Regionstyret uppvisar här sin monumentala oduglighet när det gäller att ha koll på verksamheten och ekonomin. Man kan, tyvärr, utgå ifrån att de 65 miljoner som M gläder sig åt att ha tillfört kommer att rinna ner i de svarta hål som det verkar finnas fler av inom Regionen än i vår galax.
 
Tyvärr har inte M precis rosat marknaden som ledande oppositionsparti. Varken i länet eller Umeå kommun. Inte heller har de andra partierna inom oppositionen, inklusive vi inom Liberalerna, förmått att vederlägga den nidbild som den socialistiska vänstern målat upp av vad ett alliansstyre skulle medföra. LIkafullt, det finns skäl att slå fast att M bär det största ansvaret för detta. Och inte har det blivit lättare nu när man börjar låta som Sjöstedts gäng i ena stunden och som Åkessons gäng i nästa. Moderaterna har snart sagt ingen trovärdighet kvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.