Mats Nilsson, L

Tjatigt

Funderar på om man skulle ha fått en spänn för varje gång någon har tjatat om malmen, skogen och vattenkraften i en debatt, skulle man ha kunnat dra sig tillbaka för evigheter sedan.
 
I dagens tidning är det vindkraften man ondgör sig över. Med emfas motsätter sig en insändarskribent att vindkraften yggs ut i Vindeln. Alla olyckr som ska drabba de arnma Vindelnborna med skugga och infraljud. Något som faktiskt är ren gallimatias.
 
Sedan koimmer det där med alla rikedomar som tydligen har berövats i stort sett alla som bor här norr om Dalälven. Den här sortens jeremiader backas aldrig upp av några som helst fakta. Det är ju bara så, efteresom ”alla vet” att det är så.
 
Fakta talar dock emot detta. Det krävs, som bekant, också investeringar för att nyttiggöra allt som sägs finnas här i norr. Om inte det hade skett, hade de nämnda rikedomarna egentligen inte varit värda något alls.
 
den 18 februari 1716 inledde Sverige ett fälttåg mot Norge. Tanken då var knappast att lägga beslag på någo olja, sådant kände man inte till då, men väl hindra danskarna från att komma åt virke att bygga krigsfartyg av. Det gick ju inte så bra, men kamp om naaturrikedomar var det redan då.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.