Mats Nilsson, L

Vänstervirus

Corona eller inte. Kommunisterna är sig lika i alla tider. Nu använder man den pågående epidemin och dess följder för näringslivet som (svep)skäl till att framföra sin synnerligen utnötta favoritlåt, att förstatliga företagen. Motiveringen är den vanliga, att näringslivet inte kan klara kriser, vare sig epidemier eller klimatförändringar.
 
Den här sortens virus har infekterat tänkandet, låt oss för enkelhetens skull benämna den mentala processen så även bland vänsterpartister, mer permanent alltsedan de förläste sig på det som en virrig tysk filosof (Marx) plitade ihop. Något som nog aldrig kommit att bli av om inte assistenten Engels använt sin ärvda förmögenhet för att finasiera utgivningen. En förmögenhet som hans familj arbetat ihop genom att grunda ett framgångsrikt (just det!) företag.
 
Sedan dess finns det gott om exempel på hur ”framgångsrikt” det recept som Sjöstedt och hans gäng nu lanserar – igen. Venezuela är väl det tydligaste på senare år.
 
Politiken är nämligen inte den långsiktiga aktör som somliga så gärna vill tro. jämfört med företagens planeringshorisont framstår den som extremt kortsiktig. Med de följder det man kan vara säker på att det blir.
 
De pengar som staten just nu håller på att spendera hade inte funnitstillgängliga om vänsterns politik hade genomförts. Då hade de pengarna redan slösats bort.
 
Kommunisternas ”vänstervirus” orsakar en kronisk infektion som slår ut eller blockerar de hjärnceller som står för logiskt tänkande och förmågan att dra slutsatser av de erfarenheter som inte minst deras egen politik har lett till. Detta virus har kostat hundratals miljoner människor livet världen över och ter sig långt farligare än coronaepidemin.
 
Sjöstedt klagar över att beredskapen inför den epidemi vi just nu har att hantera var så dålig. Nåväl, här i Västerbotten sitter hans underhuggare sedan länge med och styr regionens affärer. Var lagerhållningen här därmed så god som man nu gärna ville skulle vara fallet överlag? Utmärker sig vänsterstyret i Västerbotten sig som ett slags ljus i mörkret?
 
Det skulle givetvis vara bra om så var fallet. Men så är det inte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.