Mats Nilsson, L

Enfaldigt

Ser att grönvänstern, det vill säga V och MP, har lagt en motion om att , som det sägs, ändra normen i Umeå kommun till veganeri. Inga skinkmackor eller annat lika hemskt ska serveras i den komunala verksamheten. De åberopar här att kommunen ska föregå med gott exempel i klimatarbetet.
Det är är snurren. Men det är väl egentligen bara vad man kan vänta sig från det hållet. Inte nog med att man vill tvinga andra till att anpassa sig till en politisk linje dikterad av deras enfaldiga civilisationskritik. Dessutom är det totalt fel i sak. Man främjar inget klimatarbete med en vegetarisk diet, vilket kanske kan te sig överraskande.
Ett uthålligt jordbruk förutsätter djurhållning och därmed konsumtion av kött, mjölk och vad annat det kan vara som vi får från djuren. Utan djuhållning, ingen gödsel. Utan gödsel, ingen odling. Utan odling, inga vegetabilier. Eller, enklare uttryckt, utan mina hamburgare, ingen sallad till de av grönvänstern idoliserade veganerna.
Grönvänstern visar här att de saknar alla insikter om de ekologiska samband vi alla är beroende av.
Men, frågar sig väl någon, är det inte som så att kött, och då särskilt nötkött, orsakar utsläpp av växthusgaser? Svaret är – faktiskt – nej. I och med betandet främjar djuren gräsväxten och därmed växternas upptag av koldioxid. Det blir inga nettoutsläpp.
Den 13 maj 1940 höll Winston Churchill ett tal i underhuset. Han utlovade där inget annat än blod, slit, tårar och svett. På den tiden var hotet mot civilisationen, som vi känner den, av annat slag än grönvänsterns. Men i förlängningen skulle den bli precis lika förödande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.