Mats Nilsson, L

Förbiseende

Hör i dag på nyheterna att kommunerna mer eller mindre ”glömdes bort” i planeringen inför den epidemi man visste skulle drabba oss.
 
Ack ja.
 
Minns från den relativt korta del av mitt yrkesliv som miljö- och hälsoskyddsinspektör på 80 – talet att försvarsplaneringen lades om. Det här var alltså på den tiden vi hade ett försvar. Kommunerna skulle då spela en betydligt viktigare roll än förut. Man hade övergett tanken på att evakuera städer i stor skala. Det lät sig inte längre göras, var bedömningen.
 
Alltnog, kommunerna och då i synnerhet miljö- och hälsoskydd hade en central roll, visade det sig. Tänker på just detta nu när den här minst sagt allvarliga missen gjordes. De som nu arbetar i mitt tidigare gebit, har ju kompetens när det gäller den här sortens saker, men det förbisågs alltså.
 
Den 27 maj 1941 sänktes det tyska slagskeppet i Bismarck av brittiska flottan. Tyskarna hade gjort misstaget att bortse från den brittiska viljan att fortsätta slåss fast de stod ensamma mot Hitler. Men inom några månader skulle såväl USA som Sovjetunionen också vara i krig med Tyskland. Därefter kunde slutet bara bli ett.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.