Mats Nilsson, L

Beredskap

Den 8 juni 793 skedde den första dokumenterade attacken i England av vikingar. De anföll och plundrade klostret på ön Lindisfarne. En attack som ansågs omöjlig att genomföra. Efteråt skrev en av munkarna:
 
”I 350 år har vi och våra förfäder bott i detta underbara land. Men aldrig tidigare har ett sådant skräckvälde rått i Britannien som det vi nu utsätts för. Vi trodde inte att det var möjligt att göra en sådan sjöresa”.
 
Men det visade sig fullt möjligt. Beredskapen mot detta var obefintlig.
 
Något liknande kan kanske sägs om vår beredskap inför den nu pågående pandemin. Ebba Usch, Knaskristersson och Asetsson, bär också de ansvaret för den saken. Deras partier har ”med berått mod” prioriterat helt andra saker än beredskap, vare sig det har varit militär eller civil sådan. Minns att M på Reinfeldts tid ansåg att försvaret var ett ”särintresse” bland andra. Det enda parti som hade en annan linje på den tiden var Liberalerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.