Mats Nilsson, L

Kommunistiska befängdheter

Under partiledardebatten i TV anklagade Sjöstedt Nyamko för att ha fått posten som partiledare genom näringslivets försorg.
Det här är givetvis befängt, men faktum är att Sjöstedt själv i alla händelser borde tala tyst om att vara sponsrad av synnerligen mörka krafter.
Så sent som några dagar innan Berlinmurens fall, hängde Sjöstedts parti envist fast vid Sovjetunionen och deras medlöpare i bland annat Östtyskland. Och i en nyligen publicerad bok visades att kommunisterna i Sverige drev oljebolag för att skaffa fram pengar till sina kumpaner i Östeuropa.
Det är väl inte troligt att Sjöstedt läser detta. Vi har visserligen mötts i EU – debatter, men han är knappast inne i det här flödet. Men om han skulle vara det, finner jag här anledning att säga: om du inte har något annat att komma med en sådant här, så ta och knip käft.
Den 12 juni 1937 avrättades den sovjetiske marskalken Michail Tuchatjevski under de utrensningar Stalin gjorde inom röda armén. Så går det om sådana som Sjöstedt och hans parti skulle nå makten. Ett mer sentida exempel på de misär och det förtryck som kommunismen alltid medför är Venezuela.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.