Mats Nilsson, L

Uppblossande hat

Demonstrationerna i spåren av polisvåld mot svarta i såväl USA som på andra håll, har sina obehagliga inslag. Exempelvis när statyer vandaliseras. Hur osympatiska en del personer som statyerna föreställer än var, är det ingen självutnämnd mobb som ska avgöra hur offentliga monument ska se ut.
 
Vad som är värre ändå, är att den antisemitism, som dessvärre alltid tycks ligga latent i samhällskroppen, återigen blossar upp likt ett elakartat virus när det blir krisläge. Det har både synts och hörts.
 
Den 16 juni 1940 nåddde tyskarna Verdun i Frankrike. Dagen innan hade Paris intagits. Frankrikes öde var därmed beseglat. Det skulle ta nästan fem år innan nazisterna dres ut igen.
 
Under den tiden dödades miljontals människor av tyskarna och deras hejdukar. Sex miljoner judar mördades kallblodigt. Något som Hitlers drägg med äkta tysk grundlighet nogsamt dokumenterade. Något som inte hindrade att det än i dag finns der som förnekar att förintelsen alls har ägt rum.
 
De konstiga är att de som nu uttrycker sin vrede över behandlingen av svarta och samtidigt skanderar antisemitiska slagord, inte begriper att det är just detta att ställa grupp mot grupp som utgör den verkliga faran.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.