Mats Nilsson, L

Sverige är med i EMU

Sista julidagen. Och just i dag är det soligt och varmt. Men både bildlikt och bokstavligt tornar mörka moln upp sig vid horisonten. Läser en debattartikel av gamle EU – moståndaren Nils Lundgren som tillsammans med några andfra perukstockar pladdrar om att Sverige minsann inte borde betala något till EU: s återhämtningsfond. Detta tydligen främst därför att vi inte har infört euron.
 
Hur dum får man egentligen vara? Euron är bara den yttre delen av EMU, där såväl Sverige som Danmark är med. Det som händer inom EMU, berör alltså i själva verket Sverige i högsta grad.
 
Den 31 juli 1945 avgick samlingsregeringen som hade suttit sedan krigets början. Vi hade klarat oss undan med blotta förskräckelsen. Kanske är det frånvaron av erfarenheter av hur det kan vara för små länder när de stora elefanterna börjar dansa som gör att en del fortfarande tycks tro att det egentligen är bäst om vi håller oss på vår kant. Dumt så det förslår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.