Mats Nilsson, L

Inga moderater

Den som tog del Kristerssons sommartal borde ha dragit slutsatsen att hans parti borde byta namn. Om talet kan man säga mycket, men ”moderat” är inte det ord som faller en i tankarna.
Enligt ordlistan betyder ordet moderat något måttfullt. Och det kan man inte säga att det är om man jämför gängkriminalitet i Sverige med terrorism. Det är illa nog, som det är. Man behöver ingalunda göra det värre än vad som faktiskt är fallet.
Det som dock är mest slående är att högern, ja, partiet får väl byta tillbaka till sin gamla beteckning som ju mer motsvarar hållningen i dagsläget, inte har någon tilltro till sin egen politik. Invandringen måste minska kraftigt, oklart hur det ska gå till, eftersom vi ju måste ”beta av” och integrera de som redan är här.
Vi vet sedan länge att vägen till interation går genom arbete. Och tydligen tror inte högern själva att den egna politiken kan åstadkomma några arbetstillfällen. Kanske har man helt gett upp om den saken. Något som skulle förklara den veritabla slakt på Arbetsförmedlingen som man drev igenom med hjälp av KD och Åkessons gäng.
Den 25 augusti 1944 befriade allierade styrkor Paris från Nazitysklands ockupation. Ett år senare var Hitlers tusenårsrike i spillror. Men det hade kostat miljoner liv.
Hitler kom till makten genom att de konservativa partierna i Tyskland ingick en allians med nazisterna. De hade kastat all betänksamhet och – just det – måttfullhet överbord. Och hur det gick, vet vi.
Om Kristerssons tal om att byta strategi på snart sagt alla områden, innebär det vi har sett hittills, är det bara att konstatera att han får fortsätta den vägen ut över stupet själv tillsammans med Ebba Busch som också hon gett sig den lede i våld (för att använda ett passande uttryck). L får på inga villkors vis traska efter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.