Mats Nilsson, L

Trygghet

Läser i dag om Annie Lööf och det hon har gått igenom. Det är något man inte önskar någon att utsättas för. Till all lycka gick det ju ändå väl, men det är klart att en sådan här sak, kommer man att bära med sig.
 
Att bli förälder är en mycket speciell sak i livet. Särskilt första gången det sker. I dag är det äldsta dotterns födelsedag. Den 29 augusti 1986 bestämde hon sig för att nu var det dags. Allt hade också gått bra, både med mor och barn. Inga sådana saker som drabbade Anne Lööf, tack och lov för det. Julia var lagom välväxt, vägde över ett och ett halvt kilo mer än jag själv gjorde vid min ankomst. Jag var ingen storväxt typ på den tiden, så jag har, för säkerhets skull, lagt på mig en del säkerhetsmarginal sedan dess.
 
Det har gått några år, och mycket har hänt. Men trots allt av vad som luftas av oro över olika ting i dagsläget, lever vi ett lugnt hörn av världen. Många gånger under årens lopp, när jag efter avslutad godnattsaga, stoppade om döttrarna tänkte jag på hur bra det kändes att både de och vi levde i en trygg omgivning.
 
Vi ska dock inte slå oss till ro med den insikten. Tvärtom gäller det att göra vad vi kan för att säkerställa allt av trygghet och säkerhet. I dag hotas vi inte minst av högerpopulismens framfart, både här och utomlands. Vi vet hur det går om vi släpper efter aldrig så litet gentemot mörkrets krafter.
 
Den 29 augusti 1941 intogs Viborg av finska styrkor under fortsättningskriget. Finlands andra stad hade erövrats av ryssarna under vinterkriget, men var nu åter finsk. Så skulle det dock inte förbli. Att, som Finland gjorde, liera sig med en av världens värsta representater för aggressiv nationalism och populism, hade sina risker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.