Mats Nilsson, L

Stridsvagn krävs

Den 15 september 1916 hördes ett muller på västfronten under slaget vid Somme. Britterna satte sin stridsvagnar. Det var premirär för detta vapenslag.
 
Tänker på det när jag tar del av de enfaldigheter som den S – märkte ordföranden i Borlänges socialnämnd häver ur sig om fallet ”Sofie” som rycktes bort från det hem hon anser som sitt och där hon varit sedan födseln. Inte för att familjehemmet var olämpligt i sig, utan därför att det hade funnits en kille i grannskapet som gett sig på en tjej, dock inte Sofie själv. Killen är inte kvar i grannskapet, men det spelar tydligen ingen roll.
 
Det här är det vanliga och tragiska mönstret. Sannolikt en övernitisk socialtjänst och en räddhågsen socialnämnd som inte vågar (eller vill) ifrågasätta det vettiga i åtgärden. ”Ärendet är avslutat”, heter det.
 
Är det så? Självklart inte. Tjejen vistas nu på ett boende, antagligen av den typen av instituation dit högergänget SD, M och KD vill skicka barn till de föräldrar som partierna anser är gängkriminella. Men dår kan hon väl knappast vara kvar tills hon når vuxen ålder. Vilket familjehem skulle vara beredda att ta emot den här tjejen när de får klart för sig hur det här har gått till?
 
Ibland känns det som om det skulle behövas en stridsvagn för att forcera dessa enfaldighetens och byråkratins murar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.