Mats Nilsson, L

Nedslående

Den 16 september 1795 erövrade britterna Kapstaden från Nederländerna. Det var nog ingen som anade att den europeiska närvaron i Sydafrika med tiden skulle leda till en stat styrd av en av de mest vidriga och inhumana idelogier som världen skådat i modern tid, alltså apartheid. Den fungerade också som ond inspirationskälla för fascism och nazism.
 
Det tankemönster som präglade härskarna i Sydafrika har, tyvärr, levt kvar in i vår tid. Tänkte på det igår när Åkesson intervjuades Aktuellt. SD grundades av en tidigare SS – officer, en svensk nazimedlöpare som trots alla nedslående belägg för vad nazism leder till, inte hade ändrat sin hållning.
 
Det onda arvet finns där, något som också visade sig precis nyligen när en av partiets ledande kommunala företrädare beslogs med grova rasistiska uttalanden. Åkesson försöker slingra sig, men för den som vill se är bilden ändå klar.
 
Det är nedslående att M och KD i dagsläget inte vill se det motbjudande i den svartbruna soppa som Åkesson vill servera väljarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.