Mats Nilsson, L

Krig?

Enligt Åkesson råder det tydligen krigstillstånd i Riksdagen efter att regeringens förslag om inandringspolitiken sänts ut på remiss.
 
Jaså?
 
Den som uttrycker sig på det sättet har uppenbarligen inga som helst begrepp om vad krig innebär i verkligheten och att det nästan alltid får följder i form av människor på flykt.
 
Men Åkessons ordval är ändå logiskt. Partiet är grundat av övervintrade fascister, bland dem en svensk SS – officer, vars ideal fanns i Nazityskland där den förgudade ledaren trappade upp folkmordet när det stod klart att kriget var förlorat. Hitler hävdade att kriget som tyskarna förde egentligen var mot judarna som, paradoxalt nog, påstods ha makten i såväl det kapitalistiska väst som det kommunistiska öst.
 
Så därför är det logiskt att Åkesson vill ha en politisk strid där diversitet och öppenhet står mot enfald och slutenhet. Och det finns ingen anledning för den som anser att de förra värdena är att föredra att rädas den striden.
 
Den 8 oktober 1809 avtackade Carl von Döbeln, vilket skedde just här i Umeå, de finska soldaterna för deras insatser i kriget. Detta var nu avslutat och Finland var förlorat.
 
Det, Åkesson, var ett krig. Ett krig där hundratals stupade enbart i det sista slaget vid Sävar och vars kvarlevor man just nu kanske gräver upp i samband med bygget av Norrbotniabanan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.