Mats Nilsson, L

Bättre förr?

Pressträff med Tegnell. Ja,det handlade till större delen om FHM åtminstone. Förvirringen bland mediefolket varierar över tid, men finns så gott som alltid där. Flera gånger får Tegnell svara på samma sak som han nyss har rett ut.
 
Situationen är allvarlig, det understryks noga av alla. Och hur det ska bli framöver vet nog ingen. Ändå kan vi nog säga med viss säkerhet säga att det här inte är mycket om man jämför med tidigare epidemier i historien.
 
Den 17 november 1488 slöts fred mellan Sverige och Tyska orden i Reval i nuvarande Baltikum, Tyska orden, en sammanslutning av riddare med rötter under korstågstiden, var fortfarande en makt att räkna med.
 
Det skulle snart bli ändring på det, liksom på andra saker. Fyra år senare ”upptäckte” Cristobal Colon, eller Kristoffer Columbus, som han brukar nämnas, den nya världen. Där fanns det förstås redan människor som nog kom att tycka att nykomlingarna nog kunde ha stannat hemma. Enbart på ön Espanola fanns det 1,1 miljoner människor. Efter något decennium återstod 500, De hade ingen motståndskraft mot europeiska smittor. De hade nog varit nöjda om de inte råkat ut för mer än vad vi nu får gå igenom i form av Covid – 19.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.