Mats Nilsson, L

Snöfall och moraliskt förfall

Så slog då vintern till. Det blev skottdag i dag, men trots att snön var tung som bly, kändes det ändå skönt att vara ute och få röra på sig. Man får ta det som ett motionspass.
 
En händelse som innebar både snö och bly, inträffade den 19 november 1942 när ryssarna inledde operation Uranus vid Stalingrad. Hitlers styrkor inringades och slaget blev en vändpunkt i kriget.
 
Det skulle dock ta nästan tre år till innan nazisternas mördarregim krossats och miljoner människor skulle mista livet. Och detta enbart på grund av att de inte ansågs ha rätt att leva i det tusenårsrike Hitler ville etablera. Det riket blev tolv år. Det var tolv år för mycket.
 
Tyvärr finns antisemitismen kvar i alltför stor omfattning, trots att man kan tycka att vi borde ha lärt oss vad den kan innebära vid det här laget. Ett sorgligt bevis både på den saken och på en undfallande attityd, inte minst från svenskt håll, kunde iakttas på WHO: s årsmöte. Mitt under brinnande pandemi, valde man att använda fyra timmar av mötestiden till att fördöma Israel.
 
Stod då Sverige upp för anständigheten och röstade emot dessa snurrigheter? Nej, man la ner sin röst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.