Mats Nilsson, L

Val i höst

Hittar ett papper i brevlådan. Såg först som ett vykort. Vecklade ut det och det visade sig vara valpropaganda inför valet i september från AfS, alltså utbrytarna (eller snarare de utslängda) ur Åkessons gäng. Deras ledare Kasselstrand var tidigare ordförande i ungdomsförbundet, innan budskapet blev för mycket till och med för Åkesson. I Åkessons strävan att bli rumsren passar inte sådana som Kasselstrand in. Ungefär som när Hitler gjorde sig av med SA.
 
Jo, det är faktiskt val i september. Kyrkoval. Jag läste alltså igenom vad det här gänget vill göra om de lyckas ta sig in i något kyrkopolitiskt forum.
 
Tycks vara en hel del. Till och börja med vill de ha en ”kristen folkkyrka”. Intressant. Det skulle ju innebära att det finns de inom kyrkan som vill ha en okristen kyrka utan folk. Något som jag för min del aldrig har hört talas om.
 
Vidare vill man ha ”återvandring” och anklagar samtidigt kyrkan för att ägna sig åt invandring. Och i en absolut mening stämmer ju detta. Kristendomen som religion är ju alls inte något pursvenskt utan kom ju till som en avknoppning av judendomen i Mellanöstern för en sådär 2000 år sedan. Hit kom den invandrande tusen år senare, och trängde då ut de nordiska gudarna Oden, Tor med flera. Fast det kanske inte var just det man syftade på?
 
Självklart har man också med en punkt om att stoppa islamiseringen. Vilket alltså skulle innebära att man enligt AfS i dagsläget ägnar sig åt att främja den saken inom kyrkan. Återigen något som jag då aldrig har kunnat märka. Och något av det borde man ju ändå ha noterat även om man, som jag, inte är med där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.