Mats Nilsson, L

Företagande

Det var en gång fyra företag. Ett ganska så stort, S tre betydligt mindre, C, L och MP. En dag kom de fyra företagen överens om att starta ett gemensamt projekt som skulle utveckla nya produkter.
 
Faktum var att det var storföretaget som behövde projektet mer än småföretagen, sanningen att säga var det länge sedan företaget ifråga hade utvecklat något. Så i de förhandlingar som krävdes för att komma överens om hur projektet skulle drivas, fick de tre i mångt och mycket som de ville när avtalet skulle skrivas
 
Med i bilden fanns också ett fjärde småföretag, V. De hade jobbat ihop med S under många år, och hade därför fått disponera en del av lokalerna. Men då V var än mer omodernt än S, fick de inte vara med i projektet. Nu behövdes dock allt utrymme, så det V fick nöja sig med en skrubb i källaren.
 
Så drogs allt igång och det gick bra. Det var ett omfattande avtal som låg till grund för projektet och det hela förlöpte smidigt.
 
Så en dag började V att protestera. Det fanns att gammalt avtal mellan dem och storföretaget att om man skulle byta process såsom en punkt i projektavtalet stadgade, måste det omoderna småföretaget vara med på det, och det vägrade man. Och under sådana omständigheter krävde man att få tillbaka den del av lokalerna man tidigare haft. Men i så fall, gick projektet inte att genomföra.
 
Ett av småföretagen, L, hade bytt VD under resans gång, och när just den punkten i avtalet gick i stöpet, deklarerade denne att nu var avtalet brutet. De andra tyckte det var märkligt eftersom alla andra punkter förlöpte bra. Det var inte heller L som hade insisterat på att ha med just detta moment.
 
Det som hände sedan var ännu märkligare. L: s VD sprang iväg till konkurrenten, det halvstora företaget M och sade sig vara beredd att arbeta åt M utan att kräva minsta motprestation. Än mer anmärkningsvärt var att det projekt M skulle sjösätta krävde medverkan av en halvskum entreprenör, Å. Denne hade länge och högljutt uttryckt sin avsky för L: s affärsidé. De tidigare kunderna gillade det inte, utan L: s omsättning sjönk som en sten.
 
En sedelärande berättelse, inte sant?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.