Mats Nilsson, L

Hösten stundar

En till brittsommardag. Det gäller att ta vara på dessa. En trevlig tur till stan och en glass i solskenet efter att ha inhandlat några böcker för att ha att läsa när höstmörkret så småningom sänker sig över oss.
 
Boken om originalet Ester Nilsson, som bodde i Lycksele hela sitt liv, ter sig verkligen intressant. Det är en roman, men blir ju förstås också ett tidsdokument. Ester föddes 1896 i ett torp i väglöst land. När föräldrarna flyttade till ett ålderdomshem inne i Lycksele, följde hon helt enkelt med.
 
Historierna om Ester är många. Som varande gift med en flicka från Lycksele, fick jag genom åren höra en del av dem, och hann ju också med att se henne i verkligheten där hon synnerligen långsamt gick gatan fram. Så det ska bli intressant att ta del av hela historien.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.