Mats Nilsson, L

Antisemitism

De medeltida gäng som nu har tagit makten i Afghanistan har deklarerat att de är beredda att ha förbindelser med alla länder. Utom Israel. Det här har väl inte mötts med mycket mer än en axelryckning. Men det borde det faktiskt göra.
 
För vad är det egentligen man avslöjar med det är utspelet. Handlar det om förtryck av muslimer? Knappast. I så fall borde man rimligen uteslutit exempelvis Kina där förföljelsen av uigurer ständigt trappas upp. Eller Myanmar/Burma där Rohingierna bokstavligen slaktas och fördrivs. Eller varför inte USA som ju vanligen beskrivs som Den Store Satan av islamister. Men i det här fallet går det bra att tala med den store potentaten, men inte den lille.
 
Det finns alltså bara en rimlig slutsats att dra: det här är oförfalskad antisemitism. Det är väl något för regeringen att fundera på nu när man har sagt sig vilja ta nya tag i kampen mot detta till synes eviga hat mot det judiska folket. Det enda rimliga svaret till turbanskallarna måste bli att antingen talar ni med hela världssamfundet, inklusive Israel, eller också inte alls.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.