Mats Nilsson, L

Högerns inkompetens

Det är inte ofta som det händer, men jag finner att jag får hålla med det tidigare kommunalrådet Holmlund här i Umeå när han nyligen i en insändare påpekade att investerarna bakom den nya ”gröna” industrin med batterier och fossilfritt stål med mera, med mera, inte ser kärnkraften som någon ”ren” energikälla.
 
Och det är en alldeles riktig bedömning. De enfaldigheter som den lokala högerhövdningen Ågren kläcker ur sig i dagens tidning är inget annat än rena lögner. Kärnkraften är inte klimatsmart, tvärtom. Inte heller har användandet av några reaktorer i Sverige någon inverkan alls på de globala förhållandena. 11 procent av världens elförsörjning kommer från kärnkraften. Det säger sig självt att Sveriges i sammanhanget lilla elframställning genom kärnklyvning av radioaktiva mineraler i stort sett saknar betydelse.
 
Ironiskt nog anklagar högern regeringen (läs: miljöpartiet) för att lägga ner kärnkraften av ideologiska skäl samtidigt som det står klart att högerns intresse på det här området inte dikteras av annat än rent partitaktiska överväganden. Högern har aldrig visat något som helst verkligt intresse för miljöfrågor. Agitationen från Kristerssons och Ågrens högerparti visar på deras totala inkompetens när det gäller energi och miljö.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.