Mats Nilsson, L

Åkessons lögner

Gängledare Åkesson (ja, hans parti vimlar faktiskt av dömda brottslingar) hävdade apropå hans och partiets vilja att ingå i en framtida regering att ”det kan ju inte bli värre”.
 
Jo, det skulle det helt säkert bli om SD fick den möjligheten. Men det är viktigt att granska hur det egentligen är ställt i Sverige med anledning av Åkessons uttalande.
 
Är det då så uselt som den blekingska importen låter påskina? Svaret är nej. Medellivslängden ligger på 83,1 år. En ökning med 0,6 år sedan 2018 och en ökning med mer än två år sedan 2006. BNP per capita placerar Sverige på plats 15 bland världens länder. Vi har aldrig varit så rika som nu.
 
Det här är ingen slump utan har i hög grad med liberala reformer att göra. Från 1864, då lagen om näringsfrihet drevs igenom av dåtidens liberaler, och 100 år framåt gick Sverige från att ha varit ett fattigt land i utkanten av Europa till att bli ett av världens rikaste länder. Och det är vi också nu.
 
Men brottsligheten då? I motsats till vad SD och högern i övrigt låter påskina har brottsligheten inte ökat, tvärtom. Trots att det skjuts alldeles för mycket, låt oss inte hymla med det, har det dödliga våldet faktiskt minskat över tid.
 
Alltför länge har inte minst liberaler hukat och låtit figurer som Åkesson sätta agendan. Dags att sluta med det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.