Mats Nilsson, L

Politisk schizofreni

De ekonomiska effekterna av pandemin, plus några andra faktorer, börjar bli synliga på allvar. Lägg därtill oron för vad ryssarna under tsar Putin kan tänkas hitta på, och resultatet blir det vi ser nu.
 
I Sverige tycks debatten mest handla om hur i stort sett alla ska kompenseras för följder som endast i några fall kan sägas ha att göra med beslut som har fattats här. Senast i raden är väl när C kräver att priserna på drivmedel ska sänkas.
 
Ett sätt att slippa en del av detta skulle vara att vi införde euron som valuta. Då skulle vi åtminstone slippa att bli fattigare varje gång som det bränner till i ekonomin och kronans position som skräpvaluta understryks. Så då står väl C i första ledet för en sådan åtgärd?
 
Nejvisst, nej. Partiet motsatte sig ju den saken i folkomröstningen 2003. Och C har dessutom varit pådrivande för att kräva mer av inblandning av biobränsle och inte heller motsatt sig den skattemodell som tillämpas på området.
 
Centern protesterar, med andra ord, mot följderna av den politik de själva stått bakom och drivit igenom.
 
Vad kallar man det? Politisk schizofreni kanske?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.