Mats Nilsson, L

Byt partiledare!

Ebba Bruns…äh, Buschs, anhängare slår knut på sig själva i sina försök att försvara partiledarens minst sagt skjutglada uttalanden, med att hon inte sagt något förgripligt och att hon hur som helst har vantolkats, så det så!
 
Patetiskt är bara förnamnet. De KD – folk som finns här i Västerbotten är som de är, men de brukar inte förfalla till den här sortens lågvattenmärken. Men det är ingen tvekan om att det onda inflytande som Åkessons gäng har lyckats med att implementera i debatten har haft sin verkan. Vad luncher med Åkesson kan leda till, ser vi nu.
 
I boken ”Svensk politik” skriver den nu tråkigt nog bortgångne liberale skribenten Per T Ohlsson om hur en viss kommissarie Kempe avstyrde det som kunde ha blivit ett blodbad och kanske starten på ett inbördeskrig.
 
Året var 1917 I Sverige rådde svår livsmedelsbrist. Första världskriget var inne på tredje året och Sverige var avspärrat. Tusentals människor samlades utanför Riksdagen den 21 april. Polismästaren Tamm höjde handen och gjorde sig beredd att ge order till poliserna att attackera och skingra folkmassan.
 
Då grep en annan och kraftigare näve tag i den höjda armen. Kommissarie Kempe ledde sedan med milt våld in sin motsträvige chef genom riksdagshusets port.
 
Så inleds Per T Ohlssons bok om Sveriges moderna politiska historia. 556 sidor senare kommer slutorden där det skildras hur fyra tidigare statsministrar Thorbjörn Fälldin, Carl Bildt, Ola Ullsten och Ingvar Carlsson 2007 deltar i ett möte på Akademiska föreningen i Lund. Ingvar Carlsson lyfter där frågan hur svenska politik ska kunna hantera en situation där SD kommer in i Riksdagen.
 
Per T drar slutsatsen att ett är säkert mitt i osäkerheten: ”Svensk politik kommer att behöva Kommissarie Kempe igen. Måtte han fortfarande vara i tjänst”.
 
Under oroligheterna under den nu gångna påsken visade det sig att så nog fortfarande är fallet. Men et visar sig också så här efteråt att polismästaren Tamms anda – tyvärr – lever vidare i partiledaren för ett parti som – hör och häpna – säger sig vila på ”kristen etik”.
 
En av KD: s ledandepolitiker här i länet har i ett inlägg apropå kritiken undrat vad jag har för alternativ istället för att komma med kritik mot KD – ledaren.
 
Jo, det ska jag gärna berätta. Gör som Liberalerna och byt partiledare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.