Mats Nilsson, L

Historia

Den 16 juni 1940 intog och besatte Stalins arméer Estland, Lettland och Litauen. Finland hade han misslyckats med att erövra, men det hindrade inte diktatorn från att erövra så mycket han kunde. Han visste att det bara var en tidsfråga innan det skulle bli krig med Hitlers Tyskland och ville ha så mycket buffert han kunde få.

Samma tänkande föresvävar av allt att döma även Putin, med den skillnaden att det inte finns någon som idag skulle komma på idén att försöka erövra själva Ryssland. Inte heller verkar det som om en nye diktatorn förmår begripa att ett aggressivt Ryssland självfallet inger omvärlden ro och att man därför söker allianser (Nato) för att säkerställa att inte hamna i gapet på den ryska björnen.

Om Putin studerade den ryska historien, något som han tydligen ägnar sig åt, litet mer noggrant skulle han upptäcka precis just det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.