Mats Nilsson, L

EU och gräsklippning

Värmen håller sitt grepp över tillvaron. Dagens gräsklippning av de gemensamma gräsytorna här på vårt område krävde en del självövervinnelse. Och svett. Det gick att vrida ur tröjan efteråt.

Det är 27 radhus här i vår lilla samfällighet. Ansvaret för gräsklippning och en del annat roterar. Och i år är det alltså vi, plus två andra hushåll, som har att göra sin plikt. Jag brukar tänka på samfälligheten som EU. Lika många medlemmar som är högst olika men som likväl har att försöka komma överens.

Det brukar dock gå bra. Folk respekterar vad man kommit överens om. I slutändan är man ju hänvisad till att ordna upp tillvaron tillsammans. Ensam är inte stark alla gånger. Det framgick i vintras när snön föll som ymnigast.

Den 30 juni 1934 inträffade de lång knivarnas natt i Tyskland. Hitlers hejdukar inom SA, som stått för gatuslagsmålen, topphöggs då hela ledargarnityret mördades. Hitler hade visat precis vad han gick för.

Elva år senare var det han själv som dog som en råtta i sitt hål. EEC/EG/EU kom till för att säkerställa att något liknande aldrig fick hända igen. Nu är det Putin som beter sig som nazisterna gjorde. Här måste EU och hela västvärlden stå emot.

En av Hitlers svenska hantlangare, en SS – officer, skulle vara med om att grunda Åkessons parti. SS var de som stod för mördandet av SA: s ledning 1934.

Åkessons gäng har hela tiden varit emot EU och haft sympatier för Putin. Det historiska mönstret går igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.