Mats Nilsson, L

Smolk i glädjebägaren

Så har man varit och utfört sin medborgerliga plikt och utnyttjat sina demokratiska rättigheter. Det är värt att tänka på att vi i Sverige faktiskt tillhör en minoritet av världens folk som har just denna möjlighet.

Glädjen över detta grumlas dock av en skylt med Åkessons vidrigheter ute vid parkeringsplatsen. Och idag hördes det vanliga dravlet från det hållet i radion. Nollinvandring ska det vara. Vilket alltså skulle innebära att hans gäng hellre såg att flottan sänkte färjorna med ukrainska flyktingar än att någon enda skulle släppas över bron.

För min del är jag för en viss bestämd återvandring. Åkesson kan gärna återvända till Blekinge och stanna där. Därefter kan vi återbördalandskapet till danskarna och så slipper vi ha den typen inom våra gränser.

Sverige och Danmark har krigat otaliga gånger. Den 31 augusti 1467 segrade en svensk armé under Erik Axelsson över en dansk styrka i slaget vid Stockholm. Den gången blev man av med danskarna. Åkesson har visat sig segare att ta itu med. Men om det gick vägen 1467 kan det väl lyckas igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.