Mats Nilsson, L

Iranska krig

Regimen i Iran befinner sig just nu i krig med den egna befolkningen. I synnerhet den kvinnliga delen. Att tvinga kvinnor till att ha tygstycken på skallen bara för att de iranska männen tydligen inte kan behärska sig när de ser kvinnors huvuden, säger en del om dessa skråpukars synsätt.

Den 22 september1980 anföll Irak Iran. Saddam Hussein trodde tydligen att det skulle bli en enkel sak att slå iranierna, försvagade som de var efter Khomeinis maktövertagande.

Han misstog sig. Ungefär som Putin i Ukraina. Kriget orsakade ett enormt lidande, mest i Iran. Det är troligt att regimen hade fallit för länge sedan om det inte hade varit för detta krig. Folk slöt upp bakom härskarna som fick möjlighet att konsolidera sin makt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.