Regeringen satsar på Biogas

Välkommet med nytt stöd till biogas

Kunde i dagens nyhetsrapportering läsa att regeringen aviserar ytterligare satsningar på stöd till Boigasoch andra förnybara gaser för att nå Sveriges klimatmål.

 

Stödet är avsett för spridning av redan framtagen teknik som ännu inte är konkurrenskraftig på marknaden och ska gå till projekt som bidrar till ökad produktion, distribution och användning av biogas och andra förnybara gaser.

 

Regeringen satsar 50 miljoner kronor per år för perioden 2009-2011. För att ett projekt ska få stöd måste det vara gynnsamt ur ett klimatperspektiv, vara energi- och resurseffektivt och ha teknisk potential för utveckling och konkurrenskraft.

 

 

Jag tycker detta är jättespännande Biogas på olika sätt är en pusselbit vi kan använda för att skapa ett mer resurssnålt och uthålligt samhälle.

Biogas är idag intressant både för uppvärmingsändamål och som fordonsbränle. Tyvärr så har vi ingen vidare tradition och infrastruktur för användning av gas här i Västerbotten. Detta måste vi bli bättre på!

Sedan är det så att antalet gasdrivna bilar ökar hela tiden, och det är väl skrutt om en person på genomresa tvingas köra på bensin, bara för att det inte finns ett tankställe för biogas i Umeå.

 

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.