Minister det omöjliga jobbet!

Maud Olofsson pratar just nu på Centerpartiets Kommundagar i Göteborg
Givetvis kan att hon inte kan hålla att tal utan att komma in på arbetet med Volvo och Saab.

Maud och hennes Statssekreterare Jöran Hägglund har lagt ner ett jättearbete på att aktivt försöka bidra till en lösning och en positiv framtid för dessa två företag.
Vad man valde att göra när man satte igång arbetet var att försöka vara principiella och titta tillbaka:
Vad hände efter varvskrisen?
Vad hände med den svenska textilindustrin?
Slutsatsen blev: Vi ska Inte satsa skattebetalarnas pengar, om det inte finns någon privat entreprenör som är vilig att gå in som aktiv ägare och själv också satsa egna resurser.
Därför har regeringen gett lånegarantier, garantier för lån från EIB (Europeiska investeringsbanken) man har inte gett pengar direkt till SAAB. Och dessa pengar får man inte ut om man inte själv stoppar in pengar. Och dessa lån är till för utveckling av ny bilmodeller, används inte pengarna till det man sagt så får man inte ut mer i nästa delutbetalning.
 
Detta arbete har nu gett resultat och vi vet sedan en par veckor att Spyker kommer att köpa Saab från GM.Av naturliga skäl så har nu kritiken tystnat från Vänsterhåll, det är ju svårt att kritisera någon som faktiskt levererat!
Vad händer då nu?
Jo nu kommer ett antal borgerliga debattörer och ifrågasätter att Regeringen gått in och lämnat dessa lånegarantier.Man ifrågasätter alltså att Regeringen på ett ansvarsfullt sätt agerar för att rädda Saab från nedläggning.
 
Att vara minister verkar vara det omöjliga jobbet, klagas man inte på framifrån så klagas det bakifrån!
 

Maud Olofsson (längst fram talar på Centerpartiets Kommundagar)

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.