Bra att Vattenfalls styrning stramas upp!

 Några kanske minns den turbulens som var i höstas när man ifrågasatte regeringens och Maud Olofssons styrning av Vattenfall.

Vattenfall har länge varit ett svårstyrt bolag för den svenska staten, därför tycker jag det är bra att man nu lämnat in en proposition där man förtydligar vattenfalls uppdrag.

Som det står på Centerpartiets hemsida:

"Alliansregeringen har i en proposition förtydligat Vattenfalls uppdrag. Förslaget innebär att Vattenfalls uppdrag ska vara att generera en marknadsmässig avkastning genom att bedriva energiverksamhet så att bolaget tillhör ett av de bolag som leder utvecklingen mot en miljömässigt hållbar energiproduktion.

Vi genomför nu formellt det förtydligande som var resultatet av förra årets strategiarbete tillsammans med styrelsen. Vattenfall ska fokusera på lönsamhet, hållbar energi och varumärket, säger näringsminister och centerpartiledare Maud Olofsson."

 

Detta innebär i klartext att regeringen ställer sama miljökrav på Vattenfal oavsett om man bedriver verksamheten i Sverige eller utomlands – Jättebra!

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.