Rent Vatten Världens Bästa Bistånd Bra UMEVA

Idag så var det bolagsdag här på kommunfullmäktige. Då redovisar alla kommunala bolag bokslutet för föregående år, och vi ledamöter får möjlighet att ställa frågor till bolagen.

Ett av de bolag som informerade oss var UMEVA, och dom pratade faktiskt om två saker som jag tyckte var riktigt intressanta.

1. UMEVA har under 2009 miljöcertificerat sig. Det är Det Norske Veritas som utfört cerifieringen. Det skall bli väldigt spännande att förlja effekterna av denna certifiering. Jag både hoppas och tror att detta kommer att leda till en än mer effektiv och bra styrning av UMEVA och min förhopning är att fler kommunala bolag, men varför inte även delar av den kommunala förvaltningen certifisera sig.

2. Water Aid, man informerade även om sitt arbete med Water Aid, ett biståndsarbete från vattenbolagen i I-världen syftande till att hjälpa människor i Afrika och Asien med rent vatten.
En av de absolut bästa biåndsinsatserna vi kan göra är troligen att hjälpa till med rent vatten. Utan rent vatten är det oerhört svårt att få bra effekter med andra åtgärder oavsett om det handlar om hälsa, utbildning eller någonting annat.

Bra initiativ UMEVAoch lycka til med det certifierade arbetet!

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.