Laddhybrid, kanske grejen för Norrland?

Blev jätteglad när jag i dagens VK läste denna artikel som handlar om Umeföretaget, Hybricons konvertering av Toyota Prius till laddhybridbilar.
Hybricon har ( med all rätt) fått rätt mycket positiv publicitet för sitt arbete och jag hoppas verkligen att företaget får kunder till sina bilar. Detta med att ta fram nästa generation av miljövänliga bilar är ju inte alldeles enkelt. Mycket handlar om att klara av distributionen av bränsle, där har ju Etanolen sina fördelar då den passar relativt bra in i befintliga distributionssystem, till skillnad från Fordonsgasen som är mycket i ropet just nu men kräver en uppbyggnad av ett helt nytt distributiosnät.

Här har ju faktiskt Norrland en fördel gentemot södra Sverige om vi pratar om laddhbridbilar, vi har ju faktiskt ett rätt så väl utbggt nät av "tankställen", jag tänker då på alla motorvärmaruttag som finns. De ger ju faktiskt oss en fördel och skulle faktiskt göra det enklare för oss här uppe att använda laddhybrider än på många andra ställen i landet.

Hoppas bara nu att man lyckas  ner priset lite grann. Men med ökade volymer brukar ju priserna gå ner.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.