Starkt jobbat Björklöven men det är en period kvar

Jag trodde inte övertid fanns i hockeyn men tydligen så, eller också måste det vara en straffläggning detta drama.

Oerhört sarkt gjort av Johan Björk mfl. att lyckas vända på skutan och undvika konkurs för Björklöven AB. En konkurs och en omstart i lägre divisioner hade absolut inte varit någon höjdare.

Dock är inte matchen vunnen än, minst en period återstår och det är att klara av ekonomin framöver. Jag har själv fått frågan om Umeå Kommun gått in med något stöd i nuvarande läge men det känner jag inte till.

Det enskillt största stödet var när kommunen köpte tillbaka Umeå Arena, vilket borde ha föbättrat Björklövenkoncernens likviditet rejält.
Utöver detta har jag svårt att se vad kommunen kan göra utan att gynna Björklöven framför andra föreninger.

Tyvärr är det ju så att ett flertal av Umeås föreningar brotts med ekonomiska problem och det är bara att hoppas att inte det blir fler än Björklöven som hamnar i en risk för konkurs.
Och här tycker jag att alla föreningar skall behandas lika, oavsett vilken idrott man sysslar med.

Etiketter: ,

6 kommentarer

  1. john

    Stämmer inte, Björklöven förlorade mellan 3-5 miljoner på att sälja arenan till kommunen. Enligt Mattias på årsmötet var dessa pengar en del av det egna kapitalet som försvann.

  2. Löwe

    Visst är det skönt Mattias att Löven kanske klarat denna ”kris”!

    Nu hoppas vi bara på att Sverige klarar sig ur sin kris så alliansen försvinner från makten och att Maud och centerpartiet försvinner ur riksdagen!

  3. Mattias Larsson

    Svar till john (2010-05-24 20:13)
    Tack för infon John, då blir jag faktiskt lite fundersam över varför Björklöven kom till Umeå kommun och ville att kommunen skulle köpa tillbaka arenan. Eller var det så att det var driftskostnaden man ville bli av med. Som jag minns det så gick arenan runt, men att den belastade föreningens likviditet rätt hårt.
    /Mattias

  4. John

    Jag kan tro att det var driftskostnaden. Men också,,,då du äger en arena så är mycket avhängt på hur många arrangemang du har där. I denna så var det nästan bara hockey vilket gör att du i princip får in pengar från dig själv,,vilket alltså inte genererar någon vinst. I Ö-vik är det tex budgeterar för 80% hockey o 20% övrigt, I Malmö nya så är det 30% hockey o 70% övrigt. Arenan gick aldrig med någon vinst för löven,,,man gjorde en mängd investeringar men fick aldrig något tillbaka, så att säga. Poängteras, detta är väl kanske en del av sanningen, kanske kommer en del sen på årsmötet.

  5. Mattias Larsson

    Svar till Löwe (2010-05-24 21:29)
    Hej Löwe
    Alla har vi olika saker vi önskar oss.
    Önskar du dej ett regeringsskifte och att Centerpartiet faller ur riksdagen så står det dej fritt.

    Däremot så tror jag inte att Björklövens kris är över i och med att konkursen är upphävd.
    /Mattias

  6. Mattias Larsson

    Svar till John (2010-05-25 05:16)
    Hej John
    Jo det ligger nog mycket i det du säger, har ett svagt minne av att ett av skälen till att Björklöven ville köpa isladan var möjligheternatill andra arrangemang och event. Tyvärr gick det ju inte så bra, dels är det en tuff marknad att tränga sig in i. När Centerpartiet hade partistämma här i Umeå 2003 så begärde vi in en offert från Umeå Arena, och man låg 300 000 över vad Nolia offererade för samma arrangemang. Dessutom är Umeå Arena trots namnbytet en gammal ishall.
    Tror det kan vara bra för både föreningen och bolaget att slippa tänka på arenan utan fokusera på hockeyn.
    /Mattia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.