När det goda blir det värstas fiende

Man vet ju inte om man skall skratta eller gråta. Här har vi ett lysande initiativ där man önskar anordna en drogfri skolavslutningsfest på Corona för de gymnasieelever som går ut i morgon.

Tyvärr säger kommunens regelverk att arrangemang för underåriga ej får pågå längre än till 24:00. Och konsekvensen av detta blir att arrangören väljer att ställa in arrangemanget då man från början tänkt arrangera discot fram till kl 02:00

Jag vet att regler är regler, men ambitionerna få många håll denna vecka och helg är ju att på alla sätt försöka undvika ett altför våldsamt "firande" av skolavslutningen.

Detta inställda drogfria arrangemang är jag rädd snarare leder till motsatsen.

Denna typ av stelbenta regler måste gå att förändra alternativt ge undantag i särskilda fall.

Själv kommer jag att besöka Skolavslutningsfestivalen på torget i morgon. Men fler vettiga arrangemang för de just skollovslediga hade behövts.

Etiketter: , , ,

3 kommentarer

  1. Lisbet Olofsson

    Jag har kört min nybesiktade och godkända bruksbil över ett av Umeå kommuns farthinder. Jag har bild på bilens skador, på farthindret och hur hög min bruksbil är. Har även bilder på skadorna som uppkommit och som blir värre när jag kör med bilen.

    Det är så självklart att jag fått skador på bilen men detta vill inte tjänstemannen på Umeå kommun
    kännas vid.
    Om de hade viljan, är seviceminded så skulle de HJÄLPA mig att skriva min anmälan så jag får ersättning. Det här är den stora skillnaden på att driva företag och jobba som anställd.
    Ska det verkligen gå till så hä? Se inlägg hos mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.