Politisk Kannibalism?

Ola Nordebo skriver väldigt intressant på sin Blogg kring trätan mellan S-V-Mp i Västerbotten. Eller för att nämna personer: Lennart Holmlund, Thomas Nihlen, Jabar Amin och Jonas Sjöstedt.
Till att börja med kan det tyckas vara en träta om vem som ska få vilket mandat.
Och då är det väl inte konstigt att både s och v föredrar en mer anpasslig (Enligt Lennart  Holmlund) Nihlen framför en person som Amin som hellre verkar gå sina egna vägar. 
Lennart hälsar ju till och med Nihlen välkommen till (s) om inte kryssen räcker i valet.

Jonas Sjöstedt är lite mer återhållsam i sina kommentarer  men även han är tydlig i att han gärna ser Mp kryssen tillfalla Nihlen.

Det är onekligen intressant att representanter för andra partier har synpunkter kring vilken kandidat man skall rösta på om man röstar på Mp!
För egen del tycker jag att det är upp till miljöpartiets egna väljare att avgöra personfrågan om man väljer det alternativet i valet. 

Jag undrar om det inte kan finns en ytterligare anledning till trätan än den Nordebo beskriver. Jag tror att både Holmlund och Sjöstedt börjar se vartåt det barkar. Det verkar som om (s) är på väg att göra sitt sämsta val någonsin. Och (v) med Orly i spetsen trampar också vatten. Medan Miljöpartiet tar sympatisörer från bägge.

Genom att underblåsa inre strider i Mp hoppas man kanske neutralisera Wetterstrand i Västerbotten.
 
Det är kanske detta som ledarskribenterna brukar kalla ’politisk kannibalism’?
 
För Centerpartiets del måste jag erkänna att mandatperioden har varit slitsam, det kostar att sitta med i regering. Men nu känner jag att vindarna blåser åt rätt håll för oss och ser fram emot en lyckosam valrörelse.   
Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.