Lennart H utan ansvar för älderomsorgen???

När jag läste den artikel på VK.se som handlar om Umeå Demensförenings kritik mot förhållandena på Umeås äldreboenden blev jag ledsen av 2 skäl:

1. Till att börja med så är nog kritiken i många avseenden korrekt, det är snålt med bemanningen och tillvaron för de boende är nog många gånger alltför torftig.
Och om det är så som det står i artikeln att boende låses in så är det helt oacceptabelt.

2. När jag sedan scrollade ner för att läsa artikelkommentarerna kan jag läsa detta:

"Kommunalråd
Inte helt oväntat är det en aktiv moderat politiker som sägr detta
Lennart Holmlund"

Innebär detta att eftersom Ewa Miller som är ordförande i Demensföreningen dessutom är medlem av moderaterna att hon inte har rätt att ha åsiker om kvaliteten på Umeås äldreomsorg?
Jag känner själv Ewa och vet vilket engagemang hon har i dessa frågor. Hon skulle kritisera oavsett vilket parti som styr.

Eller är det så att i Holmlunds Umeå så är det bara okej för människor med Socialdemokratiska preferenser att ha synpunkter på kommunens verksamheter.

Lennart var snabb att gå ut i sin blogg och lova hur fantastiskt allt skulle bli med en Röd-Grön regering, med mer pengar till äldreomsorgen, och ett resonemang om att Alliansregeringens har utarmat välfärden.

Men då glömmer Lennart:
1. Under den gångna mandatperioden har Alliansregeringen ökat inte minskat stödet till kommunerna.
2. Äldreomsorgen är ett kommunalt område, det är Umeå Kommun och Socialdemokraterna som prioriterar resurserna.
3. Under de senaste 4 åren har Alliansen Umeå i vårt budgetförslag föreslagit mer resurser till Socialnämnden än vad (s) har haft i sitt förslag  

Det är ju intressant att både Lennart H och Eva Andersson är snabba att två sina händer, och att de uppenbarligen inte har något ansvar för äldreomsorgen?
Men vilka är det som styr?

Dessutom kan jag inte låta bli att tycka att detta ytterligare spär på den diskussion som finns om Lennart Holmlunds ledarstil. Fanns en artikel på VF om det.
Även Per Hansson i Sävar har skrivit en del om detta på sin Blogg
Är det så att alla som anmäler avvikande åsikter skall skrämmas till tystnad?

 
 
 

 
 
 
 
 
 
Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Anders Jonsson

    Precis! Ja, vem är det som styr Umeå egentligen? Sossarna ska alltid rikta uppmärksamheten på andra, för att skyla över sina egna tillkortakommanden.

  2. Corina Selberg

    Egentligen är jag inte alls förvånad över att både Eva och Lennart tar avstånd från allt…..jobbar själv i demensvården och jag vet att personalen (vi) under längre tid har påtalat alla brister inom demensvården.Men som vanligt är det ingen som lyssnar på personalen. Egentligen är det väl rent tragiskt att media ska behöva kontaktas i ett sånt här ärende. Både Eva och Lennart blir ju gamla, eller hur ? Och som det är idag vill jag inte ha mina föräldrar inom Umeås demensvård.Jag som personal gör vad jag kan men räcker aldrig till ! Men man kämpar vidare trotts allt med hopp om en bättring…

  3. Mattias Larsson

    Svar till Corina Selberg (2010-09-09 18:55)
    Hej Corina
    Håller med dej, viktigt här är att Centerpartiet och Alliansen under 4 år har föreslagit mer pengar till Socialnämnden i budgeten till skillnad från socialdemokraterna.
    ML

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.