En intressant regering och en regeringsförklaring med C prägel

Idag blev det då klart hur den nya regeringen ser ut, det är klart att många av namnen skulle vara kvar, samtidigt som en del nya ministrar skulle komma in.

Regeringsförklaringen som statsministern läste upp innehåll mycket av värde och som jag känner har stark koppling till Centerpartiets prioriterade frågor exempelvis

  • Sänkta arbetsgivaravgifter för unga
  • Supermiljöbilspremie
  • Europas tuffaste klimatmål
  • Fortsatt regelförenklingsarbete för företagande
  • Matlandet Sverige
  • Bra IT infrastruktur i hela landet
  • mm. mm.

Att Maud Olofsson skulle få fortsätta som Näringsminister var ju självklart, hon har gjort mycket bra och har många ideér kvar att genomföra!

Extra kul tycker jag också det är att man uppgraderar Jordbruksdepartementet till ett landsbygdsdepartement, Jordbruket är motorn på landsbygden men ladsbygdspolitik är inte bara jordbrukspolitik. Här får Eskil Erlandsson ett fortsatt och förstorat förtroende – Bra!
Sedan är det givetvis roligt att Anna-Karin Hatt får kliva in i rollen som minister, Anna-Karin har den gågna perioden arbetat på samordningskansliet, för Centerpartiet och hon är givetvis mycket väl insatt i regeringsarbetet. Henner post som IT-minister, Regionminister samt biträdande Näringsminister känns bra. Sverige måste hålla ihop!

 

Anna-Karin Hatt
Att Andreas Carlgren får fortsätta som miljöminister är också jättekul, han har varit oerhört flitig under den gågna perioden och jag är övertygad om att vi kommer att se mycket effekt av hans arbete nu.

Lite synd är det givetvis för Åsa Torstensson som förlorar posten som infrastrukturminister, men där tycker jag faktiskt att det är bra att det blir en moderat som får den posten. Problemet hele perioden har ju varit för Åsa att hon mycket väl har vetat vad som måste göras men att det är finansen som sitter på pengarna. Nu blir det två M ministrar som får bryta arm istället.

Ser fram emot den kommande mandatperioden och att vi får se mycket Centerpolitik som kommer ut ur den nya regeringern.

Andra som skrivit om regeringsombildningen:
Maria Kristoffersson, Sven-Olov Edvinsson, Stina JanssonLars Winehall

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.