Ingen hjälp från Tekniska Nämnden när det gäller skräpet

Igår hade jag en interpellation i kommunfullmäktige angående problemen med skräp runt omkting på Umedalen och Klockarbäcken.

Interpellationen kan man läsa HÄR hoppas svaret publiceras snart också.

Jag hade med flit adresserat den till Lennart Holmlund då jag ansåg det vara en kommunövergripande fråga, men Lennart valde att skicka interpellationen vidare till Christer Paulsson ordförande i Tekniska Nämnden. Inte helt fel eftersom det är tekniska som ansvarar för renhållningen på kommunens mark och gator. Men det är ju just det som är problemet i denna fråga, det mesta av det som finns ute i skog och mark ligger inte på kommunens mark.

Därför var svaret för mej lite av en besvikelse, man valde att titta på problemet ur ett rent Teknisk nämndsperspektiv.

Jag kommer därför att gå vidare med en motion i denna fråga, jag tror att ska vi komma tillrätta med nedskräpningsproblem runt hela Umeå tätort, tror inte Umedalsskogarna är unika så måste vi jobba på lite nya sätt, både kombinera information med aktiviteter och blanda in fler nämnder är bara Tekniska.

En kommentar

  1. Nicklas Sundberg

    Mycket bra poäng! Det är viktigt att olika aktörer i samhället, olika nämnder och icke-kommunala organ, för att lösa såväl sociala som ekologiska problem. Jag undrar dock vad du ser som lösningen. När jag surfar runt återkommer höjda böter, information för livsstilsförändring och mätningar av nedskräpningen. Personligen kan jag tycka att det är fullt tillräckligt att kommunen erbjuder säckar och att människor i närsamhället ansvarar för att få det rent, men vad tycker du konkret ytterligare att kommunen el. ngn annan samhällsaktör i ett övergripande ansvar borde göra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.