Ur led är/var tiden

Så har vi övergått till vintertid eller normaltid som det egentligen heter.

Personligen tycker jag det är värdelöst att hålla på och flytta klockan fram och tillbaka, nu får vi lite ljusare på morgonen, men å andra sidan blir det ju mörkt snabbare på kvällen. Jag minns från när jag jobbade som avbytare att jag absolut inte gillade detta byte, blev en par morgnar då kossorna inte alls trivdes, och detta oavsett om man kom tidigare eller senare.

Jag kan tycka att om man skall hålla på med detta timlån, som ju faktiskt är det som Svenska staten gör, man lånar ju faktiskt en timme av alla Svenskar, så borde vi faktiskt få ränta på den tid som vi lånar ut gratis.

Är det nu så att riksdagens utgiftstak, eller någonting annat förhindrar så ge oss i alla fall valfrihet. 

Tänk så skönt det skulle vara om man kunde ha denna vintertidstimme innestående och använda den nu när man behöver den, för ärligt hur mycket nytta har man av en extra lång söndag i slutet av oktober?

Vore ju MYCKET trevligare om man kunde använda denna timme en regnig torsdagmorgon då man vill dra sig en timma extra i sängen!   

3 kommentarer

  1. Fredrik Rönn

    Hej, detta har jag ägnat en del tankar genom åren. Faktum är ju att sommartiden kom till då folk med tiden fick senare vanor. För gammalt var det ingen stor fråga då alla skulle upp tidigt och inte ägnade tiden åt sena kvällar.

    Frågan man idag kanske borde ställa sig är varför vi öht går tillbaka till vintertid? Varför inte helt sonika byta tidszon för att låta klockan bättre passa dagens samhälle?

    Jag tror att ett byte till finsk tidszon för jämnan skulle vara både enklare och passa oss bättre idag.

    Busenkelt va?

  2. Isak

    Håller med den nye C-ledaren Larsson om att öka valfri-
    heten när det gäller S-V tid. Tror att det skulle kunna
    bli 2014 viktigaste valfråga. Alltså 1 timmas flextid
    till alla. Min röst får du iaf.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.