Centerpartiets partiledarkandidater presenteras.

Centerpartiets valberedning kommer idag kl 13:00 att presentera de tre kandidater som finns till upddraget som ny partiledare efter Maud.

Namnen är fortfarande hemliga men här är mina tre gissningar vilka de tre är:

  1. Annie Johansson, en av de personer som det pratats mest om efter valet. Fick också starkt stöd av 11 centerpolitiker i dagens DN:Debatt.
  2. Anna-Karin Hatt, heller ingen högoddsare som kandidat, fick stöd av 6 centerpolitker i Expressen tidigare i veckan.
  3. Taram tam tam taaa….. Min tredje gissning är Anders W Jonsson. En av de outsiders som det snackats lite om den senaste tiden. Att det blir han gissar jag på att han dels hade inne en artikel om vårdval på DN debatt igår, dels att jag på Facebook såg att han var på väg till Stockholm.
    (Elementärt min käre Watson)

Nu skall det bli jätteintressant att följa den kommande processen under Augusti månad och höra de tre kandidaternas programförklaringar, coh vad de vill med Centerpartiet, partiets politik och hur man vill utveckla partiet.

Personligen tänker jag vänta ytterligare någon vecka innnan jag tar ställning till vilken kandidat som är min favorit.

Detta dels för att jag skall på ett ärligt sätt kunna sätta mej in i vad de tre kandidaterna vill.
Men också för att jag tycker att valberedningen under Stefan Tornbergs ledning gjort ett mycket bra arbete med att skapa denna ovanligt transparenta och öppna process och för att vi nu kommer att få tid i partiet att väge de olika kandidaterna mot varandra för att slutligen landa i ett klokt beslut på stämman i Åre i september.

Bra jobbat Stefan och valberedningen!
Och till de tre fortfarande okända kandidaterna säger jag som Uno Hedin i sportradion:
LLLLLLyyyycka tilllllllllllll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.