En hedersman träder tillbaka!

Som Lars Weinehall skrev tidigare i idag på sin VK Blogg så lämnar han efter 38 år i Centerpartiets partistyrelse detta uppdrag i samband med Partistämman i Åre nu i höst.

Det innebär alltså att jag var 4 månader gammal när Lars valdes in i partistyrelsen 1973!!!

Alla andra har ju små mobiltelefoner, jag ville ha en stor!

Jag tänker inte gå in på allt som Lars gjort som partistyrelseledamot det känner andra till bättre än jag, mer än att jag vill påminna om att det var Lars som var huvudansvarig för framtagandet av Centerpartiets nuvarande idéprogram: Där människor får växa 
Men jag har en rätt god bild av Lars insatser lokalt i Västerbotten och Umeå.
Lars var under flera år distriktsordförande för Centerpartiet i Västerbotten, ett uppdrag som han i team med Åke Sandström som var vice gjorde med den äran.
Det var oerhört berikande för Centerpartiet att ha tillgång till Lars "inside information" genom uppdraget i partistyrelsen.
Dessutom har Lars genom åren varit kommunpolitiskt engagerad i Umeå, han har kommit och gått både i Kommunfullmäktige och i olika nämnder. Detta beror på att han inte varit någon som propsat på uppdrag utan hela tiden arbetat som en verklig mentor och hela tiden varit villig att stiga åt sidan och släppa fram Centerpartister lokalt.
Och jag tycker det är klokt och tyder på stor integritet och gott omdöme att sluta medans man blir saknad och inte sluta när någon vill ha bort dej.
Många kommer att sakna dej i partistyrelsen Lars det vet jag!
Här lokalt så representerar Lars Centerpartiet i Norrlandsoperans styrelse, ett uppdrag jag verkligen hoppas han inte har för avsikt att lämna!

Stort TACK Lars för det du gjort för Centerpartiet i partistyrelsen och vi i Umeå kommer att nyttja all tid du nu inte längre behöver använda till PS och VU möten!

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.