I morgon bitti kommer budgeten för 2012 med starka Centerinfluenser

I mogon bitti klockan åtta presenteras regeringens budget för 2012, det är givetvis en budget som präglas av den ekonomiska oron i världen men ändå en budget som hoppas jag innehåller åtgärder för att stimulera den svenska ekonomin och få fler i arbete.
Mer om budgeten finns att läsa på regeringens hemsida, där kommer den också att läggas ut efter klockan åtta.

Delar av budgeten har ju redan läckt ut och jag är glad över att så många av Centerpartiets förslag finns med. Det handlar om sänkt restaurangmoms, Mer pengar till bredband, Supermiljöbilspremien, Regelförenklingar för småföretag, Stärkt konkurrenskraft för lantbruket mm. Lovar gott inför framtiden!
"- Det här är en budget med tydligt fokus på jobbskapande åtgärder, precis i linje med vad Centerpartiet har drivit. Med sänkt restaurangmoms, satsningar på infrastruktur, bredband och regelförenklingar för företagen har Centerpartiet all anledning att vara väldigt stolta. Det här är åtgärder som är bra för jobben och utvecklingen i hela landet, säger Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson."

Etiketter: , ,

3 kommentarer

 1. Lars Gidlöf

  Hej
  Undrar varför restsurangbranschen, den mest skattefuskande branschen ska gynnas av skattebetslarna? Varför inte ge dessa miljarder till sjukvården ustället för öka vinsterna för restuarangägarna?

  Eftersom vissa inte tar in kritiska kommentarer så skickar jag denna till amdra bloggare om den inte tas in.

 2. Mattias Larsson

  Svar till Lars Gidlöf (2011-09-20 10:45)
  Hej Lars, finns ingen anledning att hota med att skicka till andra bloggare jag tar in alla kommentarer (även om jag måste erkänna att jag inte svarar på alla)
  Varför sänkt restaurangmoms? Varför skall momsen på en pizza vara olika hög beroende på om man äter den på pizzerian eller tar med den hem? Detta är ett sätt att ha samma skattenivå på maten oavsett var den köps. Kommer troligen innebära att det ev. fusk du hävdar finns minskar.
  Sänkt restaurangmoms kommer att ge fler arbetstillfällen inom restaurangbranschen, där är jag personligen övertygad om att de siffror som tagits fram är försiktigt hållna.
  Varför inte pengar till sjukvården? Det enkla svret är att sjukvården betalas inte med statliga medel utan av vår egen landstingsskatt. Den har inte regering och riksdag någonting att skaffa med.
  Hälsn
  ML

 3. Lars Gidlöf

  Hej
  Nej,man ska inte behöva hota men då vissa politiker säger att de tar in alla kommentarer men sen inte gör det såra detta.

  Sen angående ditt svar, var finns det för belägg att sänkt kroger fler jobb,kom med bevis, finns ju länder som testat detta,vad är deras resultat?

  Sen varför ska varje jobb, enl Alliansens egna beräkningar få kosta en dryg miljon per jobb?

  Sen blev jag rädd, du skriver det är landstingen som bekostar sjukvården, det har du rätt i,men är det förbjudet för staten att göra riktade satsningar på landets sjukvård?

  Du menar med ditt svar att det är viktigare att det blir en ny anställd i krogbranschen än 3 nya anställda inom sjukvården per varje satsad miljon, förklara ditt synsätt.

  Sen, varför har politiker ansvarsfrihet för sina okunskaper som leder till felaktia,olagliga beslut, ta tex utförsäljning av skolor i Stockholm

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.