Du lägger fortfarande orden i min mun Lennart

Lennart håller på och hävdar att jag gör självmål i frågan om migrationsdomstolen, jag håller inte med. Jag vet inte hur Lennart har agerat när det gäller att få hit domstolen men personligen har jag varit i kontakt med Centerpartistiska företrädare på riksdags och regeringsnivå dessutom har jag pratat med en f.d. partiledare.

Allt detta innan regeringen tog detta beslut, men jag tackar Lennart för den makt jag numera verkar besitta. Igår blev regeringen Centerledd om jag tolkar vad Lennart skriver och nu verkar det som att regeringen ytterst alltså leds av Centerpartiets gruppledare i Umeå! Tack för denna upphöjelse Lennart!

I sakfrågan gäller detta:

1. Jag har gjort allt jag kan för att påverka Centerpartiets nationella företrädare i denna fråga – hur regeringen sedan har resonerat innan den i enighet fattade gårdagens beslut om migrationsdomstolens placering. Vad företrädare för övriga partier i Umeå KF gjort kan jag inte svara för men jag har gjort vad jag kan!

2. Nu är det ju så att Lennart alltid anser att det som är bra för Umeå är (s) förtjänst och är det dåligt är det regeringens fel. Jag tycker Lennart skall fundera på varför Norrbotten i remissvaren stod enigt bakom en lokalisering i Luleå, medans Västerbotten spretade?

Vill man ha viktiga lokaliseringar till Umeå spelar det roll hur man bjuder in!

3. Att jag tagit mig tid att läsa remissvaren är inte samma sak som att jag försvarar en lokalisering i Luleå, jag har gjort vad jag kan får att migrationsdomstolen skall placeras i Umeå, men man måste vara ärlig – det finns argument för en lokalisering i Luleå, vad som väger tyngst i detta fall var uppenbarligen lokaliseringen i Luleå

4. Det är migrationsverket som säger att en likalisering i Luleå blir tre miljoner billigare per år, det är inget jag hittat på.

Nej du Lennart, att försöka förstå varför ett beslut gick Umeå emot är inte samma sak som att försvara det. Att analysera och fundera på hur Umeå bör agera för att maximera våra möjligheter att kommande lokaliseringar förläggs till Umeå är det som bör göras, hur skall kommunen agera för att Skellefteå skall stå enigt vid vår sida och inte som nu anse att domstolen givetvis bör förläggas dit.

Det är genom samarbete, allianser och gemensama strävanden vi kan påverka den natnionella nivån i landet – fundera på hur man skapar det istället för att lägga orden i min mun!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.