Lennarts Holmlunds värsta lågvattenmärke hittills

Umeås Koommunstyrelseordförande Lennart Holmlund gör sig sent igår kväll skyldig till det absolut värsta lågvattenmärke jag sett när det kommer till all hans inlägg här på VK-Bloggen. Och då är anser jag, inte nivån alltför hög alla gånger!

I inlägget utlagt klockan 21:14 igår så hävdar han den tragiska beskjutningen av strejkande arbetare av Sydafrika är ett exempel på vad man kan förvänta sig i ett land om Centerpartiet får inflytande – Lågt lennart synnerligen lågt!!!

Tragiska odemokratiska händelser i världen är inte rätt saker att använda som slagträn i den lokala politiska debatten! Jag kan inte tänka mig någon enda individ jag känner till som inte förfasar sig över det tragiska som nu skett i Sydafrika!

Jag hävdar alltid att en förutsättning för politiskt arbete är att vi respekterar varandra och även respekterar varandras olika åsikter. Men att  vi låter åsikerna brytas emot varandra i debatter i de olika politiska forumen.

Vad Lennart gör är att skippa respekten utan istället syssla med ren och skär svartmåning och smutskastning.

I normala fall skulle jag begära en ursäkt för denna typ av påhopp men jag är inte säker på att Umeås Kommunstyrelseordförande har den typ av empatiskt tänkande som krävs för att förstå var gränsen går mellan tuff och aktiv debatt (som det skall vara) och det allra lägsta marianergravsliknande man kan hitta!

Ser att Anders Ågren uppmanar Lennart att ta en bloggpaus! Klokt sagt Anders!
Även Maria Kristoffersson har kommenterat Lennarts inlägg på ett bra sätt!

9 kommentarer

 1. Lars Gidlöf

  Ja,tror inte på han menar Ni i C vill skjuta arbetare, men Ni är arbetar fientliga. Ni har riksdagsledamöter som var emot kollektivavtal, de tom startade eget företag utan kollektivavtal.

  Sen har Ni en partiledare, som aldrig arbetat, med 150000:- i månaden,tryggad ersättning som tycker att anställningstryggheten skall luckras upp, att lönerna för ungdommar skall sänkas.

  Är ni måna om arbetarna?

  Kostar mjölken mindre,är hyran billigare för en 24 årig tjej som jobbar på NUS jämfört med en 28 årig tjej som har 150000:- i månaden?

 2. Bergis

  Maud Olofsson ville t.o.m lagstifta för försämrad strejkrätt.
  Centerpartiet vill försämra strejkrätten. Då kommer vi till ett exempel. Anta att centerpartiet gjort strejker olagliga i framförallt småföretag. En hel hop arbetare i företag X väljer ändå att lägga ner arbetet. Arbetsgivaren ringer efter polisen eftersom strejken är olaglig. Arbetarna fortsätter ändå strejka och försätter bolaget i blokad. Polisen kommer men arbetarna gör kraftigt motstånd. Polisen tvingas skjuta för att skingra dom arga arbetarna.

 3. Mattias Larsson

  Svar till Bergis (2012-08-17 13:39)
  Hej Bergis.

  Kan inte erinra mej något lagförslag om försämrad strejkrätt, men jag kan ha fel. Nu är ju strejker väldigt ovanligt i men det inträffar ju ibland. Men jag kan inte tänka mej något tillfälle i framtiden där staten skulle kunna tänka sig att ta till vapen mot strejkande arbetare.
  Däremot verkar det vara så att bara det faktum att Centerpartiet vågar tänka i nya banor och fundera på och i vissa fall även föreslå förändringar i all den lagstiftning som reglerar arbete och arbetsrätt tänder ett stort antal stubintrådar på olika sätt.

  Centerpartiet har inte som något övergripande syfte att försämra rättigheterna på arbetsmarknaden – det som diskuteras och funderas på är vad som kan göras för att skapa fler arbetstillfällen. I ett sådant arbete måste man få ifrågasätta och fundera utan att hela tiden anklagas för att vara arbetarfientlig.

  hälsn
  ML

 4. Lars Gidlöf

  Hur skapas det fler arbeten med försämrad trygghet? Hur skapas det fler arbeten med lägre ingångslöner? Företag anställer om det finns behov, inte annars,så enkelt är det.

  Har jag ett åkeri tex med 10 lastbilar, inte anställer jag en 11:e chaufför bara för han är ung och har lägre lön?

  Nej,Ni är emot arbetarna så enkelt är det fast Ni vågar inte tala klarspråk

 5. Mattias Larsson

  Svar till Lars Gidlöf (2012-08-17 10:24)
  Hej Lars.
  Det Lennart skrev på sin blogg var:
  ”Om vi översätter det till Sverige det är så att Centerpartiet vill att det skall vara.”

  Med hänvisning till texten han skrev ovanför om att det i Sydafrika varit ett fall där strejkande arbetare beskjutits av militär.

  Vad gäller kollektivavtalen så är det en väldigt komplex fråga. Jag anser att kollektivavtal i grunden är bra men att man inte kan begära att alla företag skall ha kollektivavtal och dessutom är det inte med automatik så att man har bättre villkor som anställd bara för att företaget har kollektivavtal.

  Men jag har noterat att kollektivavtalsfrågan är minst sagt laddad!

  Hälsn
  Ml

 6. Mattias Larsson

  Svar till Lars Gidlöf (2012-08-17 13:56)
  Hej Lars

  Jag tror inte försämrad trygghet skapar fler jobb, det är inte heller det Centerpartiet har föreslagit. Syftet med alla förslag är att skapa fler jobb, fler jobb innebär i min värld ökad trygghet.

  Finns mer att läsa på Centerpartiets Hemsida:
  http://www.centerpartiet.se/Centerpolitik/Politikomraden/Jobb-och-arbetsliv/Politik-A—O/Arbetsmarknadspolitik/

  Jag har varit arbetare i hela mitt yrkesverksamma liv och känner ingen lust att vara fientlig mot mig själv!

  hälsn
  ML

 7. Lars Gidlöf

  Vad innebär försämrad LAS om inte sämre trygghet? Vad innebär lägre löner om inte sämre trygghet? Vad innebär längre provanställning om inte sämre trygghet? Vad innebär arbetsmarknad utan kollektivavtal om inte sämre trygghet?

  Om man slipper LAS,då sparkar man de äldre,anställer en ung på längre provanställning, vips så har arbetskraftskostnaden minskat, sen FAS 3, varför skall företagen få 5000:- per FAS 3:are,utan att behöva ge meningsfull sysselsättning?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.