Centerpartiet väljer partiledare inte Aftonbladet!

Aftonbladet hade idag krigsrubriker med budskapet om att Annie Lööf borde avgå detta baserar man på en opinionsundersökning där 297,25 av de tillfrågade vill byta ut Annie. (Tack för analysen SvD).

Jag är den förste att erkänna att annies första år som partiledare och minister inte har varit en dans på rosor! Men jag underar hur många som skulle klarat det bättre?
Att kliva in som departementschef och partiledare i mitten av en mandatperiod torde vara blande det svåraste som finns! 
Annie gjorde en mycket bra insats i förra veckans partiledardebatt.

Spola fram till 171 minuter kan du höra Annies anförande, jag tycker det är klockrent! Hon lyfter det som är i fokus i Centerpartiets höstkampanj – bristen på jobb för unga! Vi vägrar vänja oss vid den höga ungdomsarbetslösheten. 

Centerpartiet brottas för stunden med dåliga opinionssiffror det är sant. Vi jobbar med detta på alla plan, det nya idéprogrammet, Ett hållbart val, Framtidsagenda 2020, Nytt infrastrukturprogram, mm.
Så vi är medvetna om våra problem samtidigt som vi är övertygade om att det finns ett behov av ett parti som kommer att adressera flera av de svåra frågor vi står inför framöver, det handlar inte bara om arbetslösheten, vi vet att miljö och klimatfrågorna, välfärdens framtida finasiering mm. finns framför oss som viktiga framtidsfrågor.

Samtidigt är det jobbigt när media hela tiden fokuserar kring tillfälliga opinionsmätninger, och följer den gängse logiken – spring dit där det luktar blod. Nu tycker jag faktiskt det börjar bli löjligt! Ett av de få privilegier vi som partimedlemmar har är rätten att välja vår egen partiledare, eftersom vi i Centerpartiet valde Annie och vi ingår i regeringen så är givetvis vår partiledare minister i regeringen!!
Så sluta tramsa Aftonbladet!
För övrigt kan man notera att inte ens Aftonbladet verkar säkra på vad de skall tycka, eller hur skall man annars tolka Lena Melins inlägg?, Å andra sidan är ett annat inlägg mer kritiskt! Där håller jag dock med om en sak, vi som är aktiva i partiet måste kliva fram och stötta Annie! Det gör jag!
Ser även att Mikael A i Tingsryd säger samma sak, smålänningar är kloka!

Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. Gun Rehnman

    Min reaktion att huvuden alltid ska rulla oavsett. Dessutom är ju hon ena kvinna i gänget och Aftonbladet har väl inte gjort sig kända för annat.Som första- årsledare,hon har ett tufft uppdrag och banne mig så ser vi hur hon knogar på och gör det BRA! Så med byggandet erfarenhet och den växande uppgiften, anser jag istället Aftonbladet skulle skriva stora ord om hotet från Centerpartiet; Partiledarn´. Passa er, räkna med henne ni!

  2. Joe Black

    Att hon skulle behandlas sämre för att hon är en ung kvinna är skitsnackk. Jag tycker att hon är extremt otydlig och det forsar floskler ur henne, inte svarar på något och att hon har ett påklistrat leende som jag tycker är oäkta. Det är något som känns direkt opålitligt med någon som har ett ständigt leende oavsett. Detta tycker jag om många och det med leendet gäller alla. Kommer du ihåg Juholt? T o m hans mustasch togs upp som något negativt… Inte var det några snyftare i tidningarna om att han drabbades för att han var en man med makt? Såg du någon? Och där har du någon som definitivt drabbades för att han var en man! Ylva Johansson t o m tyckte hans mustasch var obehaglig för att den var ett manligt attribut! Har du hört eller läst någon manlig politiker påstå att någon kvinnlig politikers bröst är obehagliga för att de är ett kvinnligt attribut?

    Ska man kunna sätta sig som näringsminister när man är under 30, aldrig haft ett riktigt jobb eller haft eget företag? Det är ett allvarligt systemfel när en klåpare som Lööf blir näringsminister. Eller nej…. ….Ett normalt tillstånd för att vara politiker verkar ju vara att sakna kompetens så i det fallet lever hon upp till normen med bravur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.