Konstig konstdiskussion kring konstig konst

Vad skall man säga??

Vk hävdar att kommunen censurerar konsten, Hans Lindberg säger att det gör man inte, Konstnären som enligt Lindberg man är överens med är enligt VK rasande. Rasande är även Lennart H som hävdar att VK ljuger, VK hävdar även att Hans L uttryckt sig mycket olämpligt om funktionshindrade vilket ingen kommenterar.

Ja en helt vanlig lördag i staden som om ett år skall bli Europas Kulturhuvudstad och där några ledande kommunpolitiker upptäcker dagen innan invigning att ett konstverk som planerats och inköpts av kommunen, en planering som varit fullständigt transparent och pågått i flera år inte faller alla på läppen.

(Dessutom har man lyckats reta upp sällskapet Sara Lidmans Vänner)

Jag tycker det börjar bli dags dör de röd-röda sammarbetspartierna att få lite ordning på ledningen av kommunen. Lite förvånande att inte Tekniska Nämndens ordförande Lasse Jacobsson fått komma till tals, (det är väl tekniska soim kommer att ansvara för tunneln och dess installationer framöver) 

Min bild är att konst skall provocera, ifrågasätta och utmana. Det är lite det som är tanken, nu kan man säga att det verkar snarare vara Hans L och Lennart H som provocerar och utmanar. Kanske är en del i konsten vad vet jag?

 

Ser att även Anders och Peder kommentrat detta.

3 kommentarer

 1. Anders Öhberg

  Det allvarliga, förutom censuren, är Hans Lindbergs avslöjande människosyn där han, enligt artikeln i VK, hävdar att åtgärden riktar sig mot personer med begåvningshandikapp.
  Med vilken faktabakgrund pekar han ut den gruppen medborgare. Det är en fråga som du och andra politiker borde ställa i offentligheten.
  Hans Lindbergs argumenterande är inte värdigt Umeå.
  Anders Öhberg
  Folkbildare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.