Världen styrs av blindstyren

Jag har på senare tid fått upp ögonen för Svenska Dagbladets ekonomikrönikör
Anders Cervenka. Han kommer ofta med kloka och lite annorlunda tankar kring hur ekonomin hänger ihop och hur vi skall hantera både de globala lågkonjunkturen men även den alltjämt pågående Eurokrisen.

Rubriken på detta inlägg är inte min utan tagen från detta blogginlägg av Anders och tillskrivs ingen annan är Riksbankschef Stefan Ingves. Läs det gärna!

Min tanke efter att ha läst det är att det är nog inget frl på att ha ett inflationsmål som ett sätt att försöka balansera den ekonomiska utvecklingen i ett land, men att vad är det man skall titta på när man bedömmer inflationen? 

Jag tror personligen att det vore önskvärt med en förutsättningslös diskussion om vilken penningpolitik Sverige skall föra framöver, ett ensidigt fokuserande på inflationen, utan att beakta hushållens skuldsättning ter sig synnerligen riskabelt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.