Bra lösning för alla med Scharinska

Som man kunnat läsa både på vk.se och på kommunens hemsida så blev det idag klart att musikverksamheten som idag bedrivs på Scharinska villan flyttar till Vasaskolan, däre den får sällskap av ett Gitarrmuseum och musikbutiken 4Sound

 ’

¨Jag tycker personligen det är en alldeles fantastisk lösning, den gör att Svedin och Fagerlund som bolaget heter får möjlighet att utveckla sin verksamhet, den gör att vi får liv och aktivitet i Vasaskolan som stått i huvudsak tom och öde till ingen nytta och det gör också att den enorma samling gitarrer som bröderna Åhden förfogar över kommer till allmän beskådan.

Dessutom blir det med dagens beslut betydligt enklare att komma igång med de renoveringar av Scharinska villan som KSAU beslutat om och som ju torde varit svåra att göra samtidigt som huset är fullt med klubbverksamhet.

En kommentar

 1. Urban Bengtson, idékonsult

  Bra för Musiken i Umeå, och faktiskt föreslog jag denna idé om att använda tomma skolor när problemen med Scharinska Villan uppmärksammades.

  Snabbt uttalade politiken att rädda musiken och aktiviteterna här. Och nu blir det av.

  Rena drömläget och drömutrymme, t o m utomhus, kanske.

  Idealläge ska gymnastiken få som fått ta fram detta själv.
  Bra läge och utveckling av Gammliahallen fick innebandyn.
  Utmärkt läge skapades för friidrotten på friidrottsarenan på campus.

  Men simningen och USS fick NEJ till sitt framritade 50:a-förslag 1988.

  2006 vill USS och Västerbottens simförbund ha Nolia/Dragonen för
  närhet till andra idrotter och gymnasieskola.

  Ingen politiker lyssnade utan det bestämdes att 50:an ska ingå i en kommersiell stadssatsning på Nannakvarteret. Detta sprack, men nu måste 50:an ingå i en P-hussatsning.

  Helt emot simningens vilja, historiskt och nu, för i höstas sa högsta USS-ledningen följande i e-brev till mig (och jag skrivit om på min blogg, Umeås Bästa..)

  ” Tack för ditt mail. Tänkte bara säga att USS absolut inte driver på med en 50:a på Nanna. Det är ett politiskt beslut. Det skulle vara en önskedröm att vi som ideell skulle kunna styra placeringen av bassängen samt storleken men så är inte fallet.”

  Och nu än värre för ett Nannabad med än mer människor, cyklar, bilar och bussar där med olycksrisker som följd svårare att få parkering, vilket i sin tur drabbar handeln och centrums utveckling.

  Politiskt beslut, inte idrottspolitiskt, så behandlas simningen, till skillnad från andra idrotter och aktiviteter. Kan det bero på att vi inom simsporterna varit för aktiva och begärt för mycket och ifrågasatt just politiken här?

  Varför? Eller kan man hoppas på omtänkande?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.