Läser vi samma valmanifest Lennart?

Sista dagarna så har det funnits en diskussion om det socialdemokratiska förslaget om att inför a en EU-skatt. Det var en het fråga i förra veckans partiledardebatt i riksdagen. i bilden nedan kan du se vad som står i Socialdemokraternas valplattform.

s-valmanfiest

 

Detta tolkar jag och många med mej som en EU-Skatt. Dock inte Lennart Holmlund som i detta inlägg säger något annat, dock oklart vad.

Patrik Oksanen, den för oss Västerbottningar välkände journalisten skriver om just detta på sin EU-blogg i detta inlägget.
”En annan frågeställning som Socialdemokraternas motståndare gärna lyfter, är att partiet inte varit helt tydlig var man står i frågan om att ge EU beskattningsrätt. I klartext handlar det om finansiell transaktionsskatt på att flytta kapital, sk Tobinskatt. Hur ska den utformas, vem beslutar om vad pengarna ska användas till   Läs mer om skattefrågan till exempel hos Europaportalen.”

Som jag tolkar det så vill (S) ha en EU-skatt, det kanske är en bra idé det kanske är en dålig. Men i vilket fall så tycker jag att väljarna förtjänar ett tydligt besked.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.